Cri-Cri

Schnitzel în ceapă

Posted on: 16/05/2012

O reţetă din Ardeal, ca la mama acasă.

Ingrediente (2 porţii):

  • 200g Carne de vită/ porc
  • 2 cepe mari
  • 6-7 foi de dafin
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta
  • Un pahar mic de vin
  • Un pahar mediu de bulion

Întâi se bate carnea şi se crestează puţin. Adăugăm sare, piper.

Într-o cratiţă punem ulei şi lăsăm carnea la fript pe ambele părţi, după care o scoatem afară pe o farfurie.

În aceeaşi cratiţă călim ceapa, punem un pic de vegeta, stingem cu bulion, apoi adăugăm vinul, apoi foile de dafin şi la sfârşit carnea. Apoi din nou sare, piper (dacă mai e nevoie), apă, un capac deasupra şi la cuptor 20-30 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: