Cri-Cri

Chifteluţe marinate din Ardeal

Posted on: 16/05/2012

Ingrediente

Compoziţie carne:

  • Sare
  • Piper
  • O jumătate de ceapă tăiată foarte mărunt
  • Usturoi – 2-3 căţei zdrobiţi
  • Miez de la 2 felii de pâine, zdrobit cu mâna, înmuiat în apă
  • 1 ou
  • 250g carne tocată
  • 1 lingură ulei
  • Frunză verde – mărar, pătrunjel

Compoziţie sos:

  • O ceapă tăiată mărunt
  • Ulei (3 linguri)
  • Făină (2 linguri)
  • Ciuperci (o cutie medie, 200 g)
  • Bulion (300 ml)
  • Muştar (o linguriţă)
  • Foi de dafin (5-6)

Se amestecă toate ingredientele pentru chiftele şi se prăjesc (recomandat în tigaie Tefal şi prăjit fără ulei, iar dacă nu aveţi Tefal folosiţi puţin ulei; e mai sănătos).

Sosul se prepară astfel. Într-o cratiţă/ tigaie mai mare se pune puţin ulei şi se prăjeşte ceapa puţin (culoare gălbuie). Apoi adăugăm făina şi apoi ciupercile. Lăsăm să se călească împreună până când făina are culoare maronie.  Apoi adăugăm bulionul şi amestecăm. La urmă adăugăm o linguriţă de muştar şi una de zahăr (sosul trebuie să aibă gust dulce-acrişor). Adăugăm chiftelele înăuntru şi gata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: